Tunturikokeissa Norjan Børselvassa 11.3.2012

Rex lopullisesti näytti kykynsä ottamalla 1.palkinnon. Rexin kanssa kuvassa isäntä ja kolmimiehinen tuomariryhmä, jossa päätuomarina kokenut kanakoiramies Ottar Remmen. Kuva: Jan Arvid Arild.

 

 

 

 

 

trico 1Trico Børselvan kokeissa talvella 2011

Trico on ainoa suomalainen kanakoira, joka on ulkomailla voittajaluokassa palkittu vuosina 2011-2012. Tricon palkinnot ovat sellaisista kokeista, joissa osallistujia on ollut kotimaisiin kokeissin verrattuna paljon enemmän kilpailemassa paremmuudesta. Talvikokeissa 2012 Trico antoi mahdollisuuden Rexin kilpailla.

Trico saavutti muotovalion arvoon oikeuttavan Suomen kolmannen sertifikaatin rotujärjestön isossa näytttelyssä 9.6.2012, jossa Trico myös valittiin koko näyttelyn kauneimmaksi. Seuraavan päivän Tuurin näyttelyssä Trico oli ROP!


 

 

 

Rex teki suomalaista kanakoirahistoriaa 2012

Rex menestyi talvikokeissa 2012 useammin kuin muut suomalaiset englanninsetterit yhteensä ja yksi Rexin hyvistä menestyksen pävistä oli 11.3.

Rex saavutti ylistävin lausunnoin Börselvan kokeissa 1. palkinnon, "brilliant". Tuomarina Ottar Remmen. Rexin saama tuomarikritiikki:

"Rex aloittaa erinomaisella nopeudella metsästyksellistä hakua maastonpeittävästi ja yhteyttä pitäen vaihtelevassa maastossa. Saa haettua paljon maastoa sekä leveydessä että syvyydessä. Rex löydetään myöhemmin seisonnalta kun ohjaaja tulee luokse ja Rex etenee halukkaasti ilman että lintua löytyy. Myöhemmin löydetään Rex seisonnalta, ohjaaja tulee luokse, Rex nostaa tarkasti ja halukkaasti riekkoja. Ammutaan ja Rex on rauhallinen lintujen siivittyessä ja ammuttaessa. Tämä erinomainen metsästyskoira palkitaan tänään hyvin ansaitsemallaan nuortenluokan 1. palkinnolla".


Rex jatkoi 18.3. koemenestystä Tromssassa nuo 2:lla, "utmärkt". Tuomarina Roy Robertson.

Sennalandet lauantaina 24.3. Rex nuo 2 (tuomarina Björn Tormod Syversen) ja sunnuntaina nuo 1 (tuomarina Idar Langmyr).  

Aina ei palkintosija johdu pelkästään koirasta. Linnut voivat olla niin arkoja, että 1. palkintoon vaadittavaa nostoa eli avanssia ei voida saada.

Tässä tuomarikritiikki 24.3.:

"Rex metsästää erittäin hyvin ja saa haettua paljon maastoa sivu- ja syvyyssuunnassa. Seisonta yhdessä paritoverin kanssa. Riekko siivittyy kun ohjaaja lähestyy, ammmutaan ja Rex on rauhallinen. Myöhemmin seisonta paritoverin kanssa, kun ohjaaja tulee paikalle, siivittyy riekko, ammutaan ja Rex on rauhallinen. Seisonta, kun ohjaaja lähestyy, siivittyy riekko, amutaan ja Rex on rauhallinen. Tämä erittäin hyvä linnunlöytäjä palkitaan tänään 2. palkinnolla nuortenluokassa".

Tuomarikritiikki 25.3.:

"Raskaassa kelissä metsästää Rex erittäin suurella nopeudella, kauniilla tyylillä ja voimakkaalla liikkeellä vastatuuleen. Laajat hienot luovit ja hyvä eteneminen ja hyvä yhteydenpito ohjaajaan. Paritoverin kanssa yhdessä seisonta, etenee halukkaasti käskystä, riekot siivittyvät aivan edestä ja Rex on rauhallinen lintujen noustua lentoon ja ammuttaessa. Jatkaa etumaastossa ja löytyy seisonnalta. Riekkoparvi siivittyy aivan Rexin edestä ja Rex on rauhallinen. Ei ammuta tässä tilanteessa.Koiran yli on ammuttu ja se palkitaan 1. palkinnolla nuortenluokassa".

Neiden 14.4. Rex nuo 2 tuomarikritiikki:

"Rex hakee erittäin vauhdikaasti ja maastonpeittävästi valtavalla teholla vastatuuleen. Hyvä yhteydenpito. seisonta, kun ohjaaja tulee luokse, avansseeraa Rex uuteen seisontaan. Ohjaajan siirtyessä vähän, siivitttyvät riekot aivan Rexin edestä. Ammutaan ja hän on rauhallinen. Seisonta, kun ohjaaja lähestyy, siivittyy riekkoparvi, ammutaan ja Rex on rauhallinen. Rex palkitaan tänään 2. nuo."

Neiden 15.4. nuo 1 tuomarikritiikki:

"Rex hakee erittäin hyvin raskaassa kelissä. Pitää hyvin yhteyttä ohjaajaan. Kolmannessa hakuerässä tiheässä koivumetsässä löytyy seisonnalta. Nostaa riekon tarkasti käskystä. Rauhallinen linnun siivittyessä ja ammuttaessa. Tarkastaa alueen. Rex saa tänään 1. nuo".

Rex oli Neidenin kokeiden koko nuortenluokan paras ja ainoa nuortenluokassa palkittu englanninsetteri, joka ilmenee norjalaisen rotujärjestön nettisivuilta www.nesk.no

 

Näissä koetuloksissa on huomattava, että tuomareina ovat toimineet ennestään vieraat henkilöt ja osallistujia on ollut paljon. Rex on palkittu aina kun hakumaastossa vain on havaittu olevan lintuja, mutta vanha sanonta pitää paikkkansa:"Tyhjästä on paha nyhjästä".
Käytetävissä olevien tilastojen perusteella on Rex parhaiten palkittu suomalainen nuortenluokan kanakoira -ilmeisesti kautta aikojen.

Arvokilpailuksi luokitellussa Arctic Cup: issa on 21. ja 22.4. Rex saavuttanut sekä semiinaalissa että finaalissa pronssia ja vastaavaan ei mikään suomalainen kanakoira ole ennen pystynyt:

Suomalaisia ei aiemmin ole palkittu AC:ssa.

Tuomarit ovat jokainen omalla yksilöllisellä tavallaan arvostaneet Rexin suorituksia. Yhdeltä tuomarilta on jopa tullut kokeen jälkeen sähköpostilla kiitos, että hän sai arvostella mielenkiintoisen ja hyvän koiran.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hope sai lintutyönsä toimimaan 10 kuukauden isäisenä

Hope pääsi ensimmäisen kerran kokeissa näyttämään taitonsa 11 kuukauden ikäisenä. Raskaissa olosuhteissa Hopen haku oli määrätietoista ja johtikin linnuille. Näin saavutti Hope nuortenluokan 1. palkinnon Sennalandetissa, jossa tuomarina toimi Roger Halvari.

Pari viikkoa myöhemmin Gallok-kokeessa oli myös raskaat olosuhteet, mutta Hope haki loistavasti ja sai kolmannessa erässään kolme erinomaista lintutyötä, joista palkittiin nuortenluokan 1.palkinnolla. Tuomareina toimivat Åge Olaussen ja Jörn Presterudstuen.