Kuusamossa 1950-luvulla oli poika nimeltään Jyrki Vohlonen, joka sai oman koiran. Se oli kaunis englanninsetteri nimeltään "Lili".
Koiran luonne oli miellyttävä ja jäi pysyvästi omistajansa mieleen. Suuresta metsästävien sukulaisten joukosta varsinkin eno Osmo oli sellainen, joka joskus otti Lilin omistajineen mukaan metsästysreissulle.

Pohjois-Karjalassa syntyi vuonna 1981 beagle, jolle pantiin nimeksi Priha. Kasvattaja oli Esa Hyttinen ja omistajaksi Prihalle tulin minä. Kolmivuotiaana Priha oli saavuttanut valionarvoja seuraavasti: KansMVa, SF&S K&MVa, joka oli nuorelle koiralle ennätyksellistä.
Samoihin aikoihin Prihan omistaja kävi Suomen Kennelliiton kasvattajakurssin ja sai kennelnimeksi "Prihan kennel".

Karkeakarvaisen saksansesojan hankin 1973 ja sittemmin toimin rotujärjestössä jalostusneuvojana sekä Saksanseisoja-lehden päätoimittajana. Kirjoittaminen on yksi vanhoista harrastuksistani. Saksanseisojien aluekouluttajakurssin olen suorittanut sekä johtanut SM-kilpailut "Riistakoira".

Lasten urheilulle annoin aikaa 80-90 luvuilla. He saavuttivat mm. yli 20 nuorten SM-mitalia.

Tällä hetkellä olen jäsenenä mm. Suomen kennelliitossa, Norjan kennelklubissa, Norjan Englanninsetteriklubissa www.nesk.no, Ruotsin englanninsetteriklubissa ja Länsi-Finnmarkin lintukoiraklubissa www.vffk.no.

Menestyneitä koiria

Prihan kennelin ja Jyrki Vohlosen omistuksessa ovat olleet seuraavat valion arvoja saavuttaneet koirat:
Beagleuros KansMVa FIN&S K&MVa Priha, beaglenarttu FIN MVa Prihan Iitu, suomenajokoiranarttu FIN K&MVa Ampujantien Sani, suomenajokoiranarttu FIN MVa Prihan Ruusa, pienimünsterinseisojanarttu FIN&EST MVa Tasakallion Minttu-Maaria.
Prihan kennelin kasvattamat koirat ovat saavuttaneet useita valion arvoja, josta kiitos kuuluu pitkälti niiden omistajille.

Tässä on niitä englanninsettereitä jotka ovat olleet minun jahtikavereita ja pysyvät ikuisesti rakkaissa muistoissani.

Etta

Isä: Int MVa Hallråa's Sofus

Etta oli kaunis koiramme joka toimi metsällä ja palkittiin kokeessa.

- näyttelymenestystä
- kokepalkinto
- käytetty metsästyspalvelujen yhteydessä erämatkailuyrityksessä The Old Major oy

 

 

Hiafossen´s Rosso

Isä: K & MVa Langsifiellet´s Rex

- Norjasta tuotu valmiiksi palkittuna
- käytetty metsästyspalvelujen yhteydessä
- yksi pentue Greten ja kaksi Etan kanssaJyrki, Rosso ja Träff sekä Tor haettaessa Rossoa Norjasta v. 2002. Tämän jälkeen on Norjasta Prihan kenneliin haettu v. 2004 Grete ja v. 2005 Trico. Jokaiseen koiraan on tarkkaan perehdytty ennen tuontia.

 

 

Pilehave Pax

Pilehave Pax, hyvin palkittu kokeissa Tanskassa, ja toimi myös riekonmetsästyksessä.

- Tanskasta tuotu voittajaluokan huippukoira
- yksi pentue Greten kanssa
- kuoli eläinlääkärin päydälle