vigge 1vigge 2Syntynyt: 1.6.2018
Isä: Fi&No KVa Fi&No MVa M-15 M-19 Rex
Emä: NESK-jalostusnarttu Rypekullet´s Hope
Väri: Ruskea/valkoinen

Linkki Kennelliiton jalostustietokantaan.

Vigge syntyi ainoana pentuna Hopen kolmannessa pentueessa. Se oli jo syntyessään erittäin hyväkuntoinen ja aktiivinen. Vigge vieroitettiin 8-viikkoisena ja oli heti sisäsiisti.

Vigge on ollut aina terve ja testattu vapaaksi sairauksista CL ja PRA. Lonkka- ja kyynärkuvauksista Viggellä on parhaat tulokset.
Tyypillistä Viggelle on uteliaisuus, aktiivisuus, ystävällisyys, seurallisuus ja vahva metsästysinto. Vigge juoksee vauhdilla metsästäen riistalintuja pitkiäkin päiviä. Viggellä on metsästetty metsämaastossa, mutta parhaiten ominaisuudet kuten nopea ja voimakas linnunhaku tulevat esille tunturissa.

Avoimen luokan 1. palkinto ja nousu voittajaluokkaan tapahtui 2 v 3 kk ikäisenä kerrassaan loistavan (glimrende) tuomarin arvostelun myötä Norjan Sennalandetissa 27.9.2020. Tuona päivänä vallinneita olosuhteita kuvaa se, että yhtään muuta avoimen luokan koiraa ei sinä koepäivänä palkittu. Utsjoen tunturikokeissa 23.9. Vigge oli jo toiminut erinomaisesti ollen myös kokeen ainoa palkinnolle yltänyt luokassaan. Linnun pudottamisessa ei onnistuttu ja Vigge sai tyytyä avo2-palkintoon.

Koiranäyttelyt Norjassa ja Suomessa ovat sujuneet kerrassaan harvinaisella menestyksellä. Muun muassa rotujärjestön isossa päänäyttelyssä Lapualla 22.8.2020 Vigge oli rotunsa paras.

Ruotsiin Vigge meni ensimmäistä kertaa näyttelyyn 6.11.2021 ja Piteossa sai serifikaatin myötä Ruotsin muotovalion arvon.

Vigge on paljon esillä Facebookissa ja tämän sivuston blogi-osiossa voit lukea kuulumisia.