vigge 1vigge 2Syntynyt: 1.6.2018
Isä: Fi&No KVa Fi&No MVa M-15 M-19 Rex
Emä: NESK-jalostusnarttu Rypekullet´s Hope
Väri: Ruskea/valkoinen

Linkki Kennelliiton jalostustietokantaan.

Vigge syntyi ainoana pentuna Hopen kolmannessa pentueessa. Se oli jo syntyessään erittäin hyväkuntoinen ja aktiivinen. Vigge vieroitettiin 8-viikkoisena ja oli heti sisäsiisti.

Vigge on koko pentuvaiheen ollut terve ja kehittynyt tasaisesti. Tyypillistä Viggelle on uteliaisuus, aktiivisuus ja ihmisystävällisyys, johon liittyen tottelevaisuus vilkkaasta luonteesta huolimatta on hyvä. Vigge on seurallinen sekä toisten koirien että ihmisten suhteen.

Vigge on rakenteeltaan 8-kuisena arvioituna käyttölinjaiseksi englanninsetteriksi verraten rotevarakenteinen ja esimerkiksi isäänsä hieman kookkaampi. Vigge on nopea ja kestävä jouksemaan ja tykkää vaihdikkaasta juoksemisesta.

Vigge kävi 7-kuisena match showssa ja arvosteltiin parhaaksi pennuksi ja koko shown kolmanneksi parhaaksi koiraksi. Esiintyminen sisähallissa ei tuottanut ongelmia. Ensimäisiin virallisiin koiranäyttelyihin Vigge on esitetty kolmessa norjalaisessa ja kolmessa suomalaisessa näyttelyssä saavuttaen jokaisessa eri+sa!

Ensimäiset seisonnat metsälinnuille Vigge otti 4-kuisena. Vigge omaa luontaisen kyvyn säestää ja on verraten rauhallinen linnuilla. Vigge on jo 7-kuisena ollut isänsä ja emänsä mukana lintutilanteissa ja ollut sekä säestäjänä että pariseisonnassa. Kiinnostus riistalintuihin on suuri ja lintujen siivittyessä Vigge niitä seuraa, joka taipumus saadaan ensimäisen keväänsä aikana riekkotunturissa karsittua kun ensin Vigge opetetaan olemaan paikallaan. Vigge on saanut elää huolettoman pennun elämää, eikä koulutuksella ole stressattu. Sylissä on poikaa pidetty paljon.

Lukuisten aiempien seisovien koirien tuoman kokemuksen perusteella voi Viggeä pitää lupaavana ja tämän nettisivuston blogissa tullaan kertomaan tuoreita kuulumisia Viggestä.