rex riekko suussa 600pxnSyntynyt: 16.6.2010
Isä: Pohj & Se & Fi & No MVa Trico
Emä: Prihan Maj

Linkki Kennelliiton jalostustietokantaan.

Rex on Suomen menestynein metsästyslinjainen englanninsetteri:

- Suomen käyttövalio
- Norjan käyttövalio
- Suomen muotovalio
- Norjan muotovalio
- Suomen Mestari 2015 ja 2019

Raahessa asusteleva Marko Nokia on ollut tyytyväinen kolmiväriseen narttuunsa Prihan Maj. Vähitellen hänessä heräsi halu pennuttaa Maj. Oltuaan muutaman kerran metsällä Tricon kanssa, hän valitsi isäurokseksi Tricon. Sekä Maj että Trico ovat norjalaista kantaa, mutta eivät ole sukua keskenään.

Maj synnytti 16.6.2010 kolme uros- ja kaksi narttupentua, jotka ovat kolmivärisiä. Astutuspennun valinta tapahtui  2-viikkoisena. Valinta kohdistui keskikokoiseen urokseen, joka sai nimen "Rex".

Marko toi Rexin sen ollessa 7 viikoinen ja välittömästi Rex sai totuttautua uuteen elämään pentueen ulkopuolella. Ensimmäisen viikon Rexiä hoitanut Ulla kertoo:

”Rex on tarmokas, oppivainen, utelias ja vahvaluonteinen. Se on nopeasti oppinut sisäsiistiksi ja osaa ilmaista tahtonsa esimerkiksi halutessaan lisää ruokaa. Nukkuu sänkyni vieressä omassa boxissaan koko yön hyvin. Ulkoilutettaessa Rex näyttää löytävän mielenkiintoisia asioita. Kerran se toi minulle pikkulinnun siiven lähimetsiköstä. Rex tuntee nyt 8-viikkoisena nimensä ja tulee aika hyvin kutsusta luokse.”

Rexillä vahvat synnynnäiset metsästysominaisuudet

Rex on palkittu talvella ja syksyllä, metsässä ja tunturissa, Suomessa ja Norjassa. Nuortenluokassa palkitsemisprosentti oli 66,6 ja lisäksi Rex on ainoa norjalaisessa arvokokeessa (Höystatuslöp) palkittu suomalainen kanakoira.

Rex on 8 kk:n iästä alkaen ottanut seisontoja linnuille, noutaa linnut ja esineet sekä on pysynyt paikalla lintujen lähtiessä, joka on kanakoiralle tärkeä ominaisuus. Esimerkiksi seisomista ei Rexille ole tarvinnut opettaa.

Rex on lonkiltaan A/A , kyynärät 0/0 ja Rex on CL- ja PRA-vapaa. Kaikki lonkkakuvatut jälkeläiset ovat terveitä.

Rexin jälkeläisiä on esitetty Norjassa ja Suomessa näyttelyissä hyvällä menestyksellä. Norjassa on jälkeläisä käynyt kokeissa ja usemapi on jopalkittu. Erityisesti tulee muistaa Prihan Vilja (Rex-Hope), joka on jo voittajaluokan koira.