Syntynyt: 19.3.2013
Isä: Fjellviddan´s Negus
Emä: NoUch NV-10 Rypekullet´s Lara

Linkki Kennelliiton jalostustietokantaan.

Olin jo vuosia aktiivisesti seurannut norjalaisten erisukuisten englanninsettereiden tuloksia. Esille olivat nouseet Norjan mestaruuden voittanut käyttövalio Black, jolla myös oli useita menestyneitä jälkeläisiä. Yksi niistä Fjellviddans´s Negus, jolla emänä hyvin menestynyt käyttövalio Fjellviddan´s Maja. Kautta aikojen menestyneimpiä koiria on kahdesti Norjan mestaruuden voittanut kaksoisvalio Hi-Treff, jolla myös useita menestyneitä jälkeläisiä. Yksi niistä Rypekullet´s Lara, jonka pentuesisarissa on monia muitakin menestyneitä sekä kokeissa että näyttelyissä.

Suomen vähälukuisessa englanninsetteri kannassa ei viime vuosina ole tullut esille käyttöpuolella hyviä narttuja. Siksi kiinnostuin Neguksen ja Laran pennuista ja nimenomaan jalostukseen sopivasta nartusta.

Rypekullet´s Hope on täyttänyt hyvin kaikki odotukset. Metsästyspuolella merkille pantavaa on erittäin nopea ja tuloksekas haku. Hope on korkeatasoinen linnun löytäjä! Rakenteeltaan Hope on keskikokoinen ja verraten vanttera. Näyttelymenestys on erinomaista Ryyppekullet´s -koirien tavoin. Hope kävi vuoden vanhana lonkkakuvauksessa ja sai parhaan mahdollisen tuloksen: A/A. Jo perimänsä puolesta Hope on vapaa sekä CL- että PRA-geenistä:

Rypekullet´s Hope on norjaliset vaatimukset nuorena täyttänyt NESK:n jalostusnarttu. Hopen kohdalla on huomattava sekä käyttö- että ulkomuotopuolella olevan vielä paljon mahdollisuuksia palkintokaapin täyttämiseen, mikäli isännällä siihen intoa riittää. Hopen hyvä rakenne on tuonut näyttelyissä sertifikaatit Norjasta ja Suomesta.

Eninosa Hopen pennuista ei ole mennyt kokeista kiinnostuneille metsästäjille (erityisesti Suomessa), mutta minä pidän heihin yhteyttä aktiivisesti.

 hope jyrki riekot